Second hand

Kreativt show i Operaen:

Morgendagens motedesignere konkurrerte

i redesign av pels!

Eksamensvisningen for årets avgangsklasse på Moteskolen Esmod ble avholdt i Operaen fredag 13. juni 2014. Et imponerende tallrikt publikum fikk oppleve et spennende moteshow, levert av det vi håper blir fremtidens internasjonale motedesignere.  Temaet for konkurransen var redesign av pels, og arrangementet ble gjennomført i samarbeid med Pelsinform, som også hadde satt opp premiene til de beste kolleksjonene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24 ulike kolleksjoner deltok i konkurransen.

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vinneren ble Christine Andresen. Hun fikk kr 5.000,- pluss
reise til redesign-konkurransen i Milano i februar 2015.
Hun vant også en ukes opphold på SAGA design center.
Henning Olesen var juryleder og delte ut prisene. 
Nedenfor ser du noen eksempler fra kolleksjonene.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er Esmod:

ESMOD International er verdens første og eldste skole for motedesign, med sine egne patenterte metoder.  Moteskolen ESMOD OSLO ble starter i 1990. Undervisningen tar utgangspunkt i tradisjonelle metoder, og fokuserer på  å utdanne motedesignere til den internasjonale moteindustrien. Esmod bruker også moderne metoder i tråd med de som benyttes av verdens ledende tekstilprodusenter. I de 24 årene skolen har eksistert er omtrent 750 diplomstudenter uteksaminert, av et totalt studenttall på mer enn 1500. Skolens mål er å bli en ledende europeisk skole med sterk fokus på kreativitet og en fremtidsrettet videreføring av tekstilbransjens tradisjoner.

Pelsinform samarbeider med Moteskolen Esmod.

Før jul 2013 inngikk Pelsinform et samarbeid med Esmod, og ble enige om en felles satsing på en konkurranse i redesign av pels. Siden da har vi levert mye skinn og skinnplater til studentene. I tillegg har de hentet gratis plagg på UFF. De delte inn klassene i 7 grupper, og alle leverte interessante resultater. Hoveddommer var buntmaker Henning Olesen, som også fikk æren av å overlevere premiene.

 

 

Gammel pels får nytt liv

Pels er et tradisjonsrikt materiale som aldri går helt av moten, men tilpasser seg stadige endringer i motebildet. Med riktig stell kan pels vare i generasjoner. Mange er heldige og arver pelsplagg, og med litt omsying fremstår plaggene som moteriktige også i dag. På samme måte er pels et utmerket second-hand produkt som inspirerer til kreativ utnyttelse, gjerne i kombinasjon med andre plagg.

Sy om – endre fasong

Eldre pelsplagg kan settes inn som fôrverk i f.eks. en ny poplin- eller ullkåpe. Noen får også sydd om kåper til jakker, kraver, skjerf, puter osv. De mest nevenyttige prøver å sy om pelsplagg selv. Men har man bare en vanlig symaskin til disposisjon, blir det fort problematisk. Et tips kan være å klippe vekk litt hår i området du skal sy, slik at det ikke blir for tykt. Uansett bør du ta kontakt med en buntmaker på forhånd og få noen gode råd.

REMIX skaper nyskapere

I 2003 ble det etablert en internasjonal konkurranse for pelsdesignere. Konkurransen heter REMIX og har til hensikt å stimulere og støtte neste generasjon av designere og buntmakere. Gjennom deltagelse i REMIX får unge designere anledning til å utvikle seg videre og få vist sine nye kreasjoner for et internasjonalt publikum.

secondhand

Over 500 studenter fra mer enn 22 land har deltatt i REMIX siden 2003.  Etter måneder med forberedelser og hardt arbeid går den endelige presentasjonen av stabelen i Milano. Her vises 35 designarbeider fra fremadstormende pelsdesign-talenter fra Europa, USA og Asia. I 2013 har REMIX for første gang en egen kategori for herreklær i tillegg til de nåværende kategoriene.

Det har blitt kåret 13 vinnere siden konkurransen ble etablert. Hong Kong har vunnet to ganger, fulgt av Italia. Kvinnelige designere har vært i flertall blant vinnerne.