Moteskapere

Richard Nicoll:

– Jeg søker naturlighet

Den engelske moteskaperen Richard Nicolls kleskolleksjon har oppnådd stor popularitet med sine rene og enkle linjer. Moteskaperen besøkte Saga Design Centre for å få inspirasjon til sin neste vinterkolleksjon. Den skal preges av enkle linjer og naturlighet.

Richard Nicoll samler ulike teknikker som han håper å kunne utnytte i kolleksjonen. ”Jeg vil benytte enkle teknikker og detaljer, siden det praktfulle pelsmaterialet taler for seg selv. Jag benytter lang- og korthårete skinn både som ornamenter og i kombinasjon med strikkevarer, men utgangspunktet er naturlighet”, sier han.

nicoll

Richard Nicoll benytter håndverksteknikker i sin pelsdebut. Han vil fremheve den naturlige estetikken i pels, og oppnå enkle uttrykk for skjønnhet.
 
Materialvalet er viktig for moteskaperen. Richard Nicoll forteller at han i begynnelsen var litt motvillig til å benytte pels. ”Etter mitt besøk hos Saga Design Centre var jeg overbevist. Varemerket Saga avspeiler ikke bare ansvar, respekt og kvalitet, men også nytenkning og kreativitet”, sier moteskaperen og forteller at han også planlegger å besøke en pelsfarm.
Sommeren 2012 lanserte Richard Nicoll også en kolleksjon med herreklær. I fremtiden får vi kanskje se herreklær både med pelsbesetninger og T- och college-skjorter og trøyer produsert av pels.

Norske designere

Designer: Sanaz Shirazi

sanaz-schirazi-500x200

Her er en smakebit på de lekre pelsproduktene fra Sanaz Shirazi Collection i kolleksjonen “Fairytale Secrets”. Her fins blant annet vester i saueskinn og kaninpels. De suksessfulle norske søstrene Sanaz og Tanaz Shirazi er opprinnelig fra Iran.